Vanwege de vakantieperiode is de levertijd momenteel 2 weken

FAQ/ veelgestelde vragen

 

Waarom zou ik kiezen voor PictoMix?

In Nederland zijn er maar een heel beperkt aantal winkels die dagritmepictogrammen in de vorm van magneten aanbieden.  Sommige van hen richten zich alleen op het jonge kind. PictoMix biedt pictogrammen die niet kinderachtig zullen worden. Ze kunnen levenslang met je meegroeien. Pictogrammen die je al vroeg gebruikte, hoef je later niet te vervangen door andere afbeeldingen. Veel winkels hebben een beperkt aanbod qua formaat. Ze bieden maar 1 of 2 formaten aan. Alhoewel in de webshop keuze is uit 2 formaten, kun je met 1 belletje naar PictoMix jouw bestelling in jouw gewenste maat ontvangen.

 

Hoe worden de picto's gemaakt?

De picto's worden door mijzelf gemaakt in een atelier. Mijn atelier staat vol professionele apparaten die ik zelf bedien. Zo ben ik van begin tot het eind betrokken bij je bestelling. PictoMix is daarmee ook de meest flexibele picto-webshop in Nederland. Wil je iets bijbestellen, veranderen of laten ontwerpen, het is geregeld met 1 mailtje of belletje. Jouw bestelling wordt niet uitbesteedt aan een drukkerij of derden. Daardoor is de levertijd heel kort en de kwaliteit erg hoog.

 

Welke kwaliteit wordt er geleverd?

De picto's worden gemaakt van heel dikke magneetfolie. Dit is niet te vergelijken met bijv. magneetpapier. De afbeelding van de picto wordt gedrukt met professionele printers en afgewerkt met een laminaat. Het laminaat zorgt ervoor dat de print niet kan beschadigen. De voorkant van de picto is hoogglanzend, de achterzijde is helemaal glad.De picto's kun je schoonmaken, zijn kleurvast en zeer sterk magnetisch. Het snijwerk is een handmatige klus. Toch kun je erop vertrouwen dat alle picto's even groot zijn. Er wordt daarnaast nog extra goed bekeken of de hoeken goed zijn (90 graden). Wanneer je bestelling verstuurd wordt, worden je picto's zelfs nog met de hand opgepoetst en zijn ze Corona-proof en perfect om afgeleverd te worden.

 

Waarom bieden jullie geen uitgebreide sets?

PictoMix is koploper op het gebied van aanbod in losse picto's. Zelfs de naam is hierop gebaseerd! Andere bedrijven bieden vaak sets aan. Die lijken op het eerste gezicht goedkoper. Toch adviseer ik je om pictogrammen op maat te kopen. In een set zit nooit voor iedereen alles in. Dus zul je altijd iets bij moeten kopen om het werken met picto's geslaagd te maken. Als je planbord niet klopt omdat je picto's mist, zal het resultaat veel minder zijn dan bij een planbord op maat.

Daarnaast zul je al gauw merken dat het gebruik van veel picto's niet eenvoudig is: het magneetbord raakt snel vol. Het gebruik van veel picto's kan daarnaast het tegenovergestelde effect geven. Namelijk dat het stress geeft. Want waar picto's rust kunnen bieden, zorgen teveel picto's juist voor stress. Óók bij autisten. Daarom adviseer ik om alleen die picto's te nemen die je nodig hebt. Alleen zó wordt het een inspirerend planbord.

 

Hoe bestel ik een andere kleur of een ander formaat?

Via de webshop kun je picto's in 2 formaten en 3 kleuren bestellen. Wil jij nét even wat anders? Geen probleem! 

Via e-mail bestellen mag altijd. 

Bestel je graag een ander formaat via de webshop? Bestel dan gewoon het 3x3 formaat en geef als opmerking aan welk formaat je wilt. Eventuele betalingsverschillen verreken ik achteraf met je.

Bestel je graag een andere kleur via de webshop? Bestel dan gewoon in zwart-wit en geef als opmerking aan welke kleur je wilt. Dit geeft geen betalingsverschillen. Wel is het zo dat je zelfgekozen kleuren niet kunt retourneren.

 

Voor welke borden geschikt?

De standaard picto's zijn geschikt voor whiteboards, op magneetverf, magnetische folie en op metalen oppervlaktes.

Heeft u een glasbord? Dan zijn standaard magneten niet sterk genoeg, waardoor zij het bord weer afglijden. U heeft daarvoor een andere, bijzondere magneetsoort nodig. Ook díe picto's maak ik, zonder meerprijs! Het enige dat u dan hoeft te doen is bij de check-out bij 'opmerkingen' aangeven dat u een glasbord heeft.

 

Weet Sclera van het bestaan van PictoMix?

Zeker! Voordat PictoMix van start ging heeft Sclera ons persoonlijk toestemming verleend om hun pictogrammen commercieel te gebruiken.Wij zijn enorm onder de indruk van de uitgebreidheid van de Sclera-collectie. Daarnaast vinden wij dat hun pictogrammen geschikt zijn voor zowel kinderen als volwassenen. Door het contrast van zwart en wit zijn de pictogrammen ook heel geliefd bij slechtzienden en bedlegerige mensen. Wij vinden de Sclera-pictogrammen dan ook de beste pictogrammen voor bedrijven en particulieren. En zonder Sclera geen PictoMix, daarom zijn we hen dankbaar voor hun toegankelijke pictogrammen. Wil je graag meer informatie over Sclera? Bezoek dan hun website www.sclera.be